Vertalershuis Amsterdam

Het Vertalershuis Amsterdam is een onderdeel van het Nederlands Letterenfonds en is opgericht in 1991. Het huis biedt plaats aan vijf vertalers van Nederlandstalige kinder- en jeugdliteratuur, volwassenenliteratuur, literaire non-fictie en poëzie. Vertalers die voor een verblijf in aanmerking willen komen, dienen over een vertaalcontract te beschikken. De minimale verblijfsperiode is twee weken, de maximale twee maanden. Vertalers kunnen aanspraak maken op een verblijfsbeurs en een tegemoetkoming in de reiskosten.

Het Vertalershuis Amsterdam is gelegen in Amsterdam-Zuid, op een steenworp afstand van het Concertgebouw en de drie grote musea, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.De vijf studio’s in het Vertalershuis zijn alle voorzien van een computer met internet en een eigen vaste telefoonlijn. Op de begane grond zijn een grote bibliotheek met zowel literatuur als naslagwerken en een garage met vijf fietsen die de vertalers ter beschikking staan. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke keuken met serre en terras.

Naast het huisvesten van buitenlandse vertalers organiseert het Vertalershuis Amsterdam vertaalworkshops in binnen- en buitenland en evenementen rondom het literair vertalen, zoals de jaarlijkse Literaire Vertaaldagen.

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van RECIT, het Europese netwerk van vertalershuizen.

Klik hier voor een kaart met alle RECIT-residenties.

Aanmeldingen

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Contact

Vertalershuis Amsterdam
Van Breestraat 19
NL 1071 ZE Amsterdam
e-mail: vertalershuis@letterenfonds.nl
website: www.vertalershuis.nl