Uitnodiging ‘Versgeperst’

Door Peter Bergsma

Als afsluiting van de editie Arabisch/Nederlands van de Europese Vertalersfabriek zullen vijf aankomende vertalers het werk presenteren dat ze onder begeleiding van hun mentoren de afgelopen negen weken hebben gedaan in respectievelijk Amsterdam en Marrakech.

De slotpresentatie vind plaats op vrijdag 9 mei om 20.00 uur in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds, Nieuwe Prinsengracht 89, 1018 VR Amsterdam.

Regie: Jaouad Essounani

RSVP vertalershuis@letterenfonds.nl

De Europese Vertalersfabriek Arabisch/Nederlands is georganiseerd door het Vertalershuis Amsterdam en de stichting Dar al Ma’mun in Marrakech, in samenwerking met het Centre international des traducteurs littéraires in Arles en met financiële steun van de Europese Commissie en het Nederlands Letterenfonds.

Gepubliceerd: 24 april 2014 [ nieuws ]


Vertalershuis

Vertalershuis

Het Vertalershuis (foto Gerhard Jaeger)

In het Amsterdamse Vertalershuis kunnen vertalers van Nederlandse literatuur wonen en werken, bij voorkeur voor een periode van één of twee maanden. Algemene informatie (Engelstalig)

Adres

Van Breestraat 19
1071 ZE Amsterdam
TEL +31 20 470 97 40
FAX +31 20 470 97 41
E-mail vertalershuis@letterenfonds.nl

Index

RECIT

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van het RECIT-netwerk van vertalershuizen. Meer informatie vindt u op www.re-cit.org.