Vragenlijst naar gebruik van de Vertalingendatabase

De Hongaarse onderzoeker Krisztina Gracza loopt stage bij de afdeling Buitenland van het Letterenfonds. Als onderdeel van haar proefschrift dat ze aan de Universiteit ELTE te Boedapest aan het voorbereiden is, doet ze onderzoek naar de Vertalingendatabase (www.vertalingendatabase.nl), waarvoor Marlies Hoff (Bibliotheek en Documentatie) verantwoordelijk is.

Met dit onderzoek wil ze beter inzicht krijgen door wie, hoe vaak en waarvoor de vertalingendatabase buiten het fonds wordt gebruikt. Om dit te kunnen meten heeft ze een vragenlijst samengesteld. De antwoorden op de vragenlijst worden anoniem verwerkt. Krisztina wil echter het mogelijke verschil per organisatie/instelling/beroep in kaart brengen. Deze informatie wordt alleen voor het onderzoek gebruikt en is niet herleidbaar (naar respondenten).

De vragenlijst staat van 1 t/m 20 februari open en het invullen kost slechts een paar minuten. Krisztina zou heel dankbaar zijn voor uw hulp bij haar onderzoek. Als u met haar contact wil opnemen, kunt u dit adres gebruiken: k.gracza@letterenfonds.nl.

De informatie in de Vertalingendatabase wordt voortdurend geactualiseerd op basis van vele bronnen. Ook uw aanvullingen zijn welkom. U kunt deze altijd mailen aan Marlies Hoff: m.hoff@letterenfonds.nl. Uw aanvullingen of correcties worden dan z.s.m. verwerkt.

Vragenlijst

02-02-2022 in nieuws


Vertalershuis

Vertalershuis

Het Vertalershuis (foto Gerhard Jaeger)

In het Amsterdamse Vertalershuis kunnen vertalers van Nederlandse literatuur wonen en werken, bij voorkeur voor een periode van één of twee maanden.

The Translators’ House in Amsterdam welcomes translators from Dutch into any language, who want to improve or maintain their language skills and their knowledge of Dutch culture. More information...

Adres

Van Breestraat 19
1071 ZE Amsterdam
t. +31 20 470 97 40
f. +31 20 470 97 41
e. vertalershuis@letterenfonds.nl

RECIT

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van het RECIT-netwerk van vertalershuizen. Meer informatie vindt u op www.re-cit.org.