Prijsuitreiking Europese Literatuurprijs 2021

Aan Saša Stanišić & Annemarie Vlaming

Tijdens het Crossing Border Festival zal de Europese Literatuurprijs 2021 worden uitgereikt aan auteur Saša Stanišić voor zijn roman Herkomst, in de vertaling van Annemarie Vlaming. Een meesterwerk waarin één familie symbool staat voor een van de roerigste perioden uit de naoorlogse geschiedenis.

De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Uniek aan deze prijs is dat zowel auteur als vertaler worden geëerd. De jury van de Europese Literatuurprijs 2021 bestaat naast voorzitter en auteur Manon Uphoff uit criticus Cyrille Offermans (De Groene Amsterdammer), literair vertaler Martine Woudt (laureaat 2020) en boekhandelaren Marieke de Groot (Pantheon Boekholt, Amsterdam) en Marischka Verbeek (Savannah Bay, Utrecht).

De winnaars Saša Stanišić en Annemarie Vlaming zullen in gesprek gaan met presentator Guido Snel over Herkunft en de kunst van schrijven en vertalen. Meer informatie over het programma is te vinden op de site van Crossing Border.

Details

  • Datum: zaterdag 6 november
  • Tijd: 19.30 - 20.30 (deuren open om 19.00)
  • Locatie: De Parochie van de H.H. Jacobus en Augustinus, Juffrouw Idastraat 7, Den Haag

Covid-19

Op dit moment is het nog niet te voorspellen hoe de situatie in november zal zijn m.b.t. Covid-19 en de maatregelen vanuit de overheid. We anticiperen nu op een live festival met 75% van de volledige bezoekerscapaciteit en een Corona Check. Entree is dus alleen mogelijk als je bij de deur kunt aantonen coronavrij te zijn. Dit kan door het tonen van een vaccinatie/herstelbewijs of een officiële toegangstest en identiteitsbewijs. Meer informatie op www.testenvoortoegang.org.

Inschrijven

U kunt zich via onderstaande link aanmelden voor deelname aan de prijsuitreiking. Het Nederlands Letterenfonds/Vertalershuis Amsterdam stelt tot 60 plaatsen beschikbaar.

http://www.letterenfonds.nl/nl/rsvp

 

07-10-2021 in nieuws


Vertalershuis

Vertalershuis

Het Vertalershuis (foto Teun Grondman)

In het Amsterdamse Vertalershuis kunnen vertalers van Nederlandse literatuur wonen en werken, bij voorkeur voor een periode van één of twee maanden.

The Translators’ House in Amsterdam welcomes translators from Dutch into any language, who want to improve or maintain their language skills and their knowledge of Dutch culture. More information...

Adres

Van Breestraat 19
1071 ZE Amsterdam
vertalershuis@letterenfonds.nl

RECIT

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van het RECIT-netwerk van vertalershuizen. Meer informatie vindt u op www.re-cit.org.