Literaire Vertaaldagen 2020

Vooraankondiging

Vertaaldagen 2019 (photo: Chris van Houts)

De 22ste Literaire Vertaaldagen zullen vanwege de beperkingen en onzekerheden die corona met zich meebrengt dit jaar in een andere vorm worden gegoten dan gebruikelijk. In plaats van twee Vertaaldagen zullen er met ingang van vrijdag 11 december 2020 tien bijeenkomsten plaatsvinden in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds (in Amsterdam).

Tijdens deze vrijdagse bijeenkomsten van elk drie uur zal een lezing, gesprek of interview worden gehouden met als centraal thema de driehoeksrelatie tussen auteur, redacteur en vertaler. Deze driehoek zal fysiek dan wel op het scherm aanwezig zijn. Na afloop zal steeds een vertaalworkshop worden gehouden, met als onderwerp een tekst van de betreffende auteur. Elke bijeenkomst kan door maximaal tien personen fysiek worden bijgewoond, terwijl voor andere belangstellenden de mogelijkheid wordt geboden om digitaal deel te nemen. De bijeenkomsten zullen worden afgesloten met een gezamenlijke lunch of borrel.

Programma en inschrijfformulieren worden medio september 2020 gepubliceerd op de websites van het Vertalershuis Amsterdam (vertalershuis.nl), het Nederlands Letterenfonds (letterenfonds.nl), Literatuur Vlaanderen (literatuurvlaanderen.be), de Auteursbond (auteursbond.nl) en het Expertisecentrum Literair Vertalen (literairvertalen.org).

De Literaire Vertaaldagen zijn in de eerste plaats bedoeld voor hen die werkzaam zijn als literair vertaler of die bezig zijn van het literair vertalen hun beroep te maken. De dagen worden mogelijk gemaakt door het Lira Fonds, het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen, de Auteursbond en het Expertisecentrum Literair Vertalen. De praktische organisatie is in handen van het Vertalershuis Amsterdam.

12-09-2020 in nieuws


Vertalershuis

Vertalershuis

Het Vertalershuis (foto Gerhard Jaeger)

In het Amsterdamse Vertalershuis kunnen vertalers van Nederlandse literatuur wonen en werken, bij voorkeur voor een periode van één of twee maanden.

The Translators’ House in Amsterdam welcomes translators from Dutch into any language, who want to improve or maintain their language skills and their knowledge of Dutch culture. More information...

Adres

Van Breestraat 19
1071 ZE Amsterdam
t. +31 20 470 97 40
f. +31 20 470 97 41
e. vertalershuis@letterenfonds.nl

RECIT

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van het RECIT-netwerk van vertalershuizen. Meer informatie vindt u op www.re-cit.org.